Naturen runt hörnet

Naturskafferiet är ett litet företag i Österbotten som har naturen som arbetskompis och som arbetsredskap. Naturen erbjuder oss såväl ätbart och användbart i form av bär och växter men även välmående bara genom att sakta ner tempot och vistas i skogen. Genom kurser erbjuder vi möjligheten att lära sig använda vilda växter i mat, kosmetik och örtapotek. Och genom skogsvistelser, Naturkraft, öva närvaro och naturkontakt för att öka välmående och självkännedom. Och genom mathantverk erbjuder vi skogens smaker till Era matbord.

Hoppas du hittar det du söker, annars är det bara att höra av sig vi kan även skräddarsy efter önskemål. Förslag på färdiga paket till privata grupper och företag hittar du här.

 

Kurser och föreläsningar

Lär dig använda våra mångsidiga vilda växter i mat, naturkosmetik och örtapotek. För grupper, privatpersoner eller må bra dagar.

Naturkraft

Naturbaserad verksamhet med unika, flexibla och individanpassade tillfällen där där inre kraft och självkänsla är i fokus. Upplev hur naturen kan påverka oss positivt genom att lära ta in den på ett nytt sätt. För grupper, privatpersoner och olika klientgrupper.

Naturenlig odling

Odling som tar naturen i beaktan. Odling är ett bra sätt att komma i kontakt med naturen, uppleva hur växterna utveckas och få äta de närigsrika grönsakerna man själv tagit hand om. Kurser, som odlingsprojekt och för olika klientgrupper


 

Marknads produkter

Den naturkosmetik och mathantverk som jag tillverkar säljer jag vanligtvis på marknader och Reko i Österbotten


 

Om mig

Grundare och glad ägare av Naturskafferiet är jag, Ida Holmström. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att vara i skogen. Gamla träd är något som alltid tilltalat mig. Under dessa gamla träd har jag växt upp med att plocka blåbär och lingon, och även senare fattat intresse för de vilda växterna som är användbara i både mat och örtterapi.

Eftersom jag är Socionm yh till grunden så är empowerment och hjälp till självhjälp något som är väldigt centralt för mig. Detta har jag även tagit med till skogen. Genom att använda skogen som mitt arbetsredskap och arbetskompis kan jag handleda andra för att hitta det lugn som naturen kan ge om man lär sig hitta den.

 

 

 


 

Feedback

För att utveckla min verksamhet så hoppas jag att du som deltagit i mina kurser, tillfällen eller använt mina produkter gärna vill dela med dig av dina erfarenheter och ge mig feedback.
Tack!

Nyhetsbrev

Vill du följa min resa, ibland få info om kurser jag har i österbotten, Skogsbad och andra eveneman

Naturskafferiet är medlem i Green Care Finland och vår verksamhet följer deras etiska regler.